LANDLEVEN .KRONENBURG

Woning, tuin en park

 

 

De woning Landleven Kronenburg ligt op ongeveer twee kilometer loopafstand van het oude burchtstadje Kronenburg. De woning bevindt zich op een hoek van een bungalowpark dat op de zuidelijke helling bij het rivierdal van de rivier de Kyll gelegen is.

 

Tuin en uitzicht. De foto hieronder toont het zicht op de woning

 

Door de speciale ligging op een hooggelegen hoek van het park en nabij de top van een steile heuvel is er een bijzonder ruim, weids en prachtig uitzicht over de omgeving, vanuit de woning en de tuin.

Deze moderne bungalow met 80 m2 vloeroppervlakte heeft een mooie hoge en ruime woonkamer met zithoek en eethoek, drie slaapkamers, een moderne badkamer en een ruime keuken die van alle gemakken voorzien is.

Verder is er een beschut en overdekt houten terras op het zuidwesten en een zeer ruime terrassentuin van ruim 800 m2.

De tuin grenst direct aan het weiland op de voorgrond van de foto hierboven. In het weiland lopen paarden en ponies. In de winter zijn er regelmatig herten te zien.

Hiernaast een zicht op een van de oostelijke tuinterrassen, bij een oude eik.

Vanuit de woonkamer en de tuin is er een schitterend ruim en vrij uitzicht naar het oosten en het zuiden over het dal, over het burchtstadje Kronenburg op een andere heuvel, en over het dorpje Kronenburger Hutte dat beneden in het dal aan de rivier de Kyll gelegen is.

 

Naar het zuidwesten is er eveneens een zeer weids uitzicht over heuvels en wouden, u kijkt daarbij ruimschoots over de daken van enkele andere woningen heen, in de richting van het meer Kronenburger See.

Er is de gehele dag zowel zon als schaduw in de tuin.

 

 

 

Zicht vanuit tuin op burchtstadje Kronenburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven een gedeelte van het uitzicht vanuit de tuin van Landleven Kronenburg. Het is een zicht op het burchtstadje Kronenburg bij enigszins nevelig weer in de vroege ochtend.

Er lopen enkele voetpaden naar het stadje, over de heuvelrug en via het dal.

Hiernaast een uitzicht op het stadje vanaf het hoogst gelegen tuinterras.

Op ongeveer honderd meter loopafstand van de woning ligt een beginpunt van ongeveer acht gemarkeerde wandelingen in de omgeving.

Een paar honderd meter verderop in het dal beginnen nog enige andere gemarkeerde wandelingen.

Er zijn veel meer wandelroutes, een gedetailleerde wandelkaart is verkrijgbaar bij de receptie van het park.

Er zijn ook een groot aantal fiets- en autoroutes naar diverse interessante bestemmingen. Meer informatie hierover en wegenkaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

 

De woning ligt aan het eindpunt van een rustig straatje dat hoog de heuvels op leidt. Het eindpunt van het weggetje is gemarkeerd door het grote rotsblok op de voorgrond van de foto.

De eigen parkeerplaats van de woning is aan de rechterkant van de foto zichtbaar.

Hierbij zicht op de woning, terras en tuin vanaf de noordwestzijde.

Een klein gedeelte van de hooggelegen tuin is in beeld.

Ook is de burcht van Kronenburg duidelijk op de achtergrond te zien.

 

 

Voorzieningen van het park

Het bungalowpark beschikt over een groot aantal voorzieningen, die zich voornamelijk rond de receptie op ca tweehonderd meter loopafstand van de woning, wat lager in het dal, bevinden.

U vindt hier bijvoorbeeld een minimarkt met een klein maar volledig aanbod van levensmiddelen en een groot en gevarieerd aanbod van verse broodjes (een dag tevoren bestellen); een wasserette, een restaurant met een biertuin op een mooi terras met uitzicht over het meer.

Ook is daar een binnenzwembad met sauna en solarium, een speeltuin voor de kinderen en een binnensporthal met faciliteiten voor diverse binnensporten, een fietsenverhuur, zowel mountainbikes als gewone fietsen en aanhangwagentjes voor fietsen, en een mogelijkheid om van het internet gebruik te maken.

Er is een smal voetpad direct naar de voorzieningen. De asfaltweg naar deze voorzieningen maakt een ruime lus vanwege het aanzienlijke hoogteverschil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitzicht vanuit tuin over zuidelijk dal en dorpje Kronenburger Hutte

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorzieningen in de buurt van het park

Vlakbij het park, binnen een halve kilometer lopen van de woning, vindt u nog een aantal andere voorzieningen.

Hier ligt bijvoorbeeld het meer Kronenburger See, met een aantal stranden en strandjes, waar u kunt zwemmen en boten kunt huren. Er zijn zeilboten, roeiboten, waterfietsen, surfplanken en kano´s te huur.

Ook liggen daar beneden in het dal tennisbanen, een basketbalveld en een midgetgolfbaan.

Er zijn een aantal aantrekkelijke restaurants, cafe´s en terrassen in de directe omgeving.

 

Interieur

Blik op de zithoek van de woonkamer bij avond.

De ruime, hoge woonkamer is gezellig ingericht, de wanden zijn met hout betimmerd en in de zithoek staan enkele comfortabele banken en stoelen. Vanuit het raam heeft u een erg mooi uitzicht over het dal.

 

Blik op gedeelte van de zithoek van de woonkamer.

 

De houthaard in de zitkamer verspreidt snel een behaaglijke warmte en een sfeer van gezelligheid.

Er is een houtstapel naast de voordeur, waar u gebruik van kunt maken.

De ruime, moderne en volledig ingerichte keuken is o.a. voorzien van een oven en magnetron. Daarnaast ligt een eethoek geschikt voor zes personen.

In de woning zijn drie tweepersoons slaapkamers en een moderne badkamer.

 

 

Seizoenen

Zicht vanaf de zuidelijke lage tuin op de hoge tuin en op de woning in het voorjaar. Foto van 2008. Aan de zuidzijde liggen de tuinen op een steile helling.

In het voorjaar zo rond april en mei is het landschap rond de woning vooral geel en groen van kleur, vanwege allerlei bloeiende bloemen, zoals brem, die hier uitbundig groeit en bloeit, paardenbloemen en boterbloemen in de weilanden.

In de zomer bloeien de rozenstruiken, de wilde kamperfoelie en een groot aantal wilde bloemen in en rond de tuin.

Het oostelijke lager gelegen terras van de tuin is in 2010 in cultuur gebracht, op deze foto is dat nog niet zichtbaar. Hier zijn nu grasvelden, rozenstruiken en allerlei wilde bloemen aanwezig.

Nog enkele kleinere plekken in dit gedeelte van de tuin zijn zeer afgelegen, enigszins wild en volledig beschut met totale privacy.

Dit is het begin van het kleine zijweggetje naar de woning Landleven Kronenburg, die aan het einde van dit weggetje ligt.

De herfst geeft een erg kleurrijk beeld met gele, oranje en rode bladeren aan de bomen.

 

 

Opnieuw zicht op hooggelegen tuin, nu bij najaar en bij een aangename temperatuur.

Landleven Kronenburg ligt op ca 550 meter hoogte boven zeeniveau. Bij bewolking is het hier wat kouder dan in lagergelegen gebieden, maar de zon schijnt krachtiger op zonnige dagen, vanwege de hogere en meer zuidelijke ligging ten opzichte van Nederland.

Op zonnige middagen kan men het hele jaar door plezierig op het beschutte houten terras zitten.

Dit is het uitzicht op het zuidwesten vanaf het zuidwestelijk gelegen terras van de woning.

De foto is gemaakt bij de overgang van het voorjaar naar de zomer; de tuin heeft nog enige gele voorjaarstinten, maar het paars, roze en rood van de zomerbloemen begint ook al te verschijnen.

Vanaf de vroege zomer tot ver in het najaar zijn er diverse vruchten zoals wilde frambozen, bramen, kersen en rozebottels te oogsten.

In de wintermaanden kan er sneeuw verwacht worden van half november tot en met maart. Deze regio, de Schneifel geheten, is niet sneeuwzeker maar biedt elk jaar wel enige weken goede mogelijkheden voor wintersport. Er zijn een paar kleinere skigebieden en langlaufgebieden in de omgeving en er is mogelijkheid tot rodelen.

Hierbij een zicht op de woning vanaf de andere zijde van het zuidoostelijke dal, namelijk vanuit het stadje.

De woning ligt nabij de top van de heuvel op ongeveer 150 meter boven het dal.

Er loopt een kort maar steil en stenig voetpad direct door het dal van de woning naar het stadje - wandelschoenen zijn noodzakelijk.

Een wat langer maar minder steil en bestraat pad loopt vanaf de top van de heuvel en het woud rond de top (zie foto) eveneens naar het stadje in ca 20 minuten loopafstand.

terug naar de eerste pagina

landschap, natuur, stad en cultuur