LANDLEVEN .KRONENBURG

Bereikbaarheid en voorzieningen

 

Landleven Kronenburg ligt op ca drie uur rijden van Utrecht. Enkele snelle routes volgen hieronder:

Vanuit het zuiden, het westen en eventueel het midden van Nederland kunt u de route via de snelwegen Maastricht, Luik (route du Soleil), Verviers, Trier volgen.

Eerste mogelijkheid: volg richting Luik, neem na Verviers de afslag Malmedy en volg de route Waimes, Butgenbach, Bullingen, Kyllstadt. Kronenburg ligt enkele kilometers voor Kyllstadt. Dit is de korste snelle route naar Kronenburg (anderhalf uur vanaf Maastricht), u komt wel door een groot aantal dorpjes.

Tweede mogelijkheid: neem na Verviers de afslag St Vith Sud en volg de richting Schonberg, Losheim, Kyllstadt. Deze bijzonder mooie, kronkelige route loopt dwars door een natuurgebied (Hoge Venen) en de reis duurt ook ca anderhalf uur vanaf Maastricht. Deze route is moeilijk te berijden voor mensen die niet bekend zijn in deze omgeving, bij ongunstige weersomstandigheden.

Derde mogelijkheid: volg de snelweg tot Prum en neem de afslag Prum, volg de weg eerst richting Prum en daarna richting Keulen. De afslag Kronenburg staat daarna aangegeven. Dit is een omweg, maar het is een erg gemakkelijke en overzichtelijke, brede hoofdweg, ook een erg mooie weg, vooral aan te raden bij nacht, mist, sneeuw of zware regenval (eveneens anderhalf uur vanaf Maastricht).

Een mooie, maar kronkelige route loopt vanaf Aken naar Monschau en dan via de grensweg richting Trier en Prum, de afslagen Stadtkyll en Kronenburg zijn aangegeven. De goed onderhouden weg loopt grotendeels door een relatief vlak gedeelte van het natuurgebied.

Een erg mooie maar steile en kronkelige weg loopt van Aken naar Monschau, dan verder naar Schleiden en van daar richting Blankenheim, daarna richting Prum en afslag Stadtkyll en Kronenburg nemen. Deze fraaie maar moeilijke weg loopt dwars door de Eifel en de reis duurt daarom ongeveer 2 1/2 uur vanaf Aken.

Tenslotte is de route via de snelweg richting Keulen, daarna richting Trier de snelste verbinding vanuit het grootste gedeelte van Nederland. De reis duurt nog ruim een uur vanaf grensovergang Venlo. Afslag van de snelweg bij Blankenheim.

Een mooie, maar omslachtige route verloopt bijvoorbeeld via Eupen (tussen Luik en Aken) naar Monschau en dan verder zoals hierboven beschreven. Deze stille route loopt dwars door de Hoge Venen en is nogal moeizaam begaanbaar bij slecht weer en slecht zicht, als men er de weg niet kent.

Bij mooi en helder weer is het een fraaie, hoewel qua onderhoud aftandse weg, die door een uitgestrekt hooggelegen en bijna arctisch aandoend, stil natuurgebied loopt.

Houdt u rekening met de mogelijkheid van (eventueel zware) sneeuwval vanaf november tot en met maart in dit gebied.

 

Winkels, voorzieningen voor dagelijkse levensbehoeften :

Bij het park is een minimarkt met een klein en beperkt, maar volledig aanbod van levensmiddelen voor de eerste levensbehoeften, en een groot en gevarieerd aanbod van verse broodjes, die een dag tevoren besteld moeten worden. De minimarkt is elke dag gedurende enkele uren geopend.

In Kronenburg zelf zijn geen supermarkten of andere winkels voor levensmiddelen en eerste levensbehoeften.

Ongeveer vier kilometer buiten Stadtkyll, in de richting Koblenz, liggen enkele grote supermarkten met een ruim en gevarieerd aanbod op een bedrijventerrein (goed aangegeven). Het zijn mooie, goede winkels met een groot aanbod naar de Duitse en Rijnlandse smaak. Vooral het aanbod van vlees en groente zijn veel beter dan wat men in Nederland gewend is.

Op ongeveer vijftien kilometer afstand van Landleven Kronenburg liggen een aantal nog grotere, mooie supermarkten bij elkaar op het bedrijventerrein van Blankenheim (volg eerst richting Stadtkyll en neem dan de hoofdweg naar Blankenheim, neem daar afslag Gewerbegebiet). Hier is zijn ook allerlei delicatessen te verkrijgen.

Op het Gewerbegebiet Blankenheim zijn ook enkele kleding- en schoenenzaken met een volledig aanbod voor alle omstandigheden - maar geen topmode -, bijvoorbeeld zwemkleding, sandalen, nachtkleding en buitenkleding, sneeuwjacks en sneeuwlaarzen; en er is een drogisterij voor een groot assortiment van lichaamsverzorgingsproducten.

Op ongeveer tien kilometer afstand van Kronenburg, richting Losheim (en Malmedy) en aan de Belgische grens, ligt een grote Delhaize supermarkt, met een mooi en groot aanbod, vooral op het gebied van diverse delicatessen. Deze supermarkt is erg goed op het gebied van wijn, kaassoorten, pate, koffie, chocolade, thee en Belgisch bier, waarin een bijzonder grote keuze van goede kwaliteit is. Dit voor de fijnproever die het verblijf in Landleven Kronenburg nog verder tot een culinair genoegen wil maken. Deze winkel richt zich vooral op klanten met een Franse smaak en verschilt daarmee van de hierboven genoemde winkels. Dat is een interessante aanvulling op het hierboven genoemde ruime aanbod.

 

terug naar de eerste pagina

meer informatie en reserveringen